Logo Verloskundigenpraktijk Maassluis

Update 03-03-2021 17.00u

Beste zwangeren en aanhang,

Het zal jullie vast niet zijn ontgaan dat het Coronavirus (COVID-19) weer een opmars maakt in Nederland. Om deze reden willen wij jullie graag van informatie voorzien en wat uitleg geven over de gang van zaken de komende tijd.
Met onze collega's in de regio hebben we deze afspraken gemaakt.

Het is belangrijk dat als je twijfelt of je besmet bent met het Coronavirus je in geen geval naar de praktijk komt! Dit geldt ook als er twijfel is over een besmet familielid of iemand anders met wie je intensieve omgang hebt (gehad). In dat geval adviseren wij jullie om ons te bellen voor advies.
Ook als je wacht op een test uitslag verzoeken wij je om niet te komen, ook al heb je geen klachten.

Helaas zijn wij genoodzaakt de maatregelen weer wat aan te scherpen. Daarom gelden de volgende regels:
- Kom alleen, je partner is wel welkom tijdens de eerste afspraak en bij medische echo’s. Ook als we het over de bevalling gaan hebben is je partner welkom.
- Geen kinderen mee.
- Tijdens onze werkzaamheden dragen wij een mondkapje. Ons verzoek aan jullie is om ook een mondkapje te dragen op de praktijk. Ook in de wachtkamer.

Algemene regels blijven gelden:
- Kom niet naar de praktijk als je klachten hebt! Het is dus belangrijk dat je NIET komt als je klachten hebt zoals koorts, keelpijn, hoesten, benauwdheid en verkoudheid.
- Houdt zoveel mogelijk 1.5m afstand (behalve bij lichamelijk onderzoek).
- Hoest en nies in je elleboog.
- Was regelmatig je handen.
- We schudden geen handen.
- Handen desinfecteren bij het naar binnen gaan van de spreekkamer.

Hoe ziet onze zorg er nu uit?
-Je partner mag bij alle echo's aanwezig zijn. Dit is dus bij de termijnecho en de groeiecho. 
- Kom verder alleen.
- Neem GEEN kinderen mee naar de controles.

Wij kunnen gedurende de avondklok gewoon bij je langs komen. Dus mocht je onze hulp in de avond of nacht nodig hebben, dan kan je ons natuurlijk gewoon bellen.

- Tijdens de bevalling in het Vlietland ziekenhuis en Franciscus Gasthuis geldt nog steeds dat er 1 volwassen begeleider met je mee mag. Meestal is dit je partner, je kan ook kiezen voor iemand anders. Mocht het zo zijn dat ze verwachten dat je langer dan 24u opgenomen bent op de afdeling, wordt er uit voorzorg een coronatest bij je uitgevoerd. Bij een poliklinische bevalling met een van ons, is dit meestal niet het geval.
- In het Reinier de Graaf gasthuis is het ook weer terug gedraaid naar 1 volwassen begeleider. Hier wordt iedere barende die binnenkomt preventief getest.
- Tijdens je bevalling thuis kan er in overleg met je verloskundige en kraamzorgorganisatie 1 extra persoon ter begeleiding aanwezig zijn. Deze persoon moet wel klachtenvrij zijn.

- Voor in het kraambed geldt dat we 1 keer bij je thuis langs komen. De overige controles zijn telefonisch en overleggen we of huisbezoek nodig is.

Heb je een afspraak in het ziekenhuis? Kijk dan op de site van het ziekenhuis voor de geldende regels daar.

Als er nieuwe versoepelingen zijn zullen we het op deze plek en op onze facebookpagina aan jullie laten weten.
Je mag ons natuurlijk altijd bellen met klachten of vragen over je zwangerschap, maar voor vragen over de versoepeling , vragen wij jullie te wachten op ons volgende bericht.

We danken jullie voor jullie geduld. We proberen het voor iedereen zo optimaal mogelijk te regelen, zodat de kans op besmetting zo klein mogelijk blijft.

Verloskundigenpraktijk Maassluis | Wagenstraat 37 | 3142 CR Maassluis
U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken via telefoonnummer:
010-5914380 of via ons mobiele nummer: 06-54937040 (ook voor het maken van afspraken!)

Verloskundigenpraktijk Maassluis
Wagenstraat 37
3142 CR Maassluis
U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken via telefoonnummer:
010-5914380 of via ons mobiele nummer:
06-54937040 (ook voor het maken van afspraken!)